Kaj je antigenski test?

Delovanje hitrega antigenskega testa. 

Za razumevanje delovanja hitrega antigenskega testa je potrebno poznavanje izraza antigen. Antigen je snov, ki jo prepozna imunski sistem našega telesa. Nanj se odzove z ustvarjanjem beljakovin (protiteles), ki se specifično odzovejo na to vrsto antigena.

Kako deluje antigenski test?

/images/temp/txt/laboratoryscientistperformingrdtrapiddiagnostictestantibodiesdetectpresenceviralproteinsantigensexpressedbycoronavirusdiseasecovid19rapidantibodydetectiontest.jpg

Antigenski test deluje tako, da zazna prisotnost protiteles (nukleokapsidnih proteinov), ki so del virusa SARS-CoV-2 in vzrok za obolelost s COVID-19. Antigenski test z umetno izdelanimi protitelesi išče drobce antigenov v človeškem telesu in ugotavlja ali so okuženi z virusom - torej, če se bodo protitelesa ustrezno odzvala na prisotnost antigena. 

Antigenski testi se med seboj razlikujejo po analitskih sposobnostih, zato je priporočljivo izbrati registrirane diagnostične teste.  

Hitri antigenski testi nemškega proizvajalca MEDsan.

/images/temp/txt/dsc3686.jpg

Na voljo so MEDsan® COVID-19 registrirani (BfArM kot CE IVD) hitri antigenski testi nemškega proizvajalca, ki zagotavljajo hitre in zanesljive rezultate v 15-20 minutah. 

Za povpraševanja pišite na  ali pokličite na +386 2 644 43 00

Zgib tradicije. Zgodba našega podjetja.

Zgodba o rokavicah je zgodba o našem začetku. O letu 1983, ko je Stanislava Kavnik pričela s proizvodnjo rokavic za enkratno uporabo za bolnišnice in domove za ostarele. Rokavice so postale izdelek, ki je rasel skupaj z nami.

Postajali smo boljši. Raznovrstnejši. Učinkovitejši.

Več o podjetju

Stopite v stik z nami.

Pošljite povpraševanje in z veseljem se bomo odzvali vašemu sporočilu.
Pošlji